TRAININGSAANBOD


plaatje-website-bij-trainingsaanbod
Motiverende Gespreksvoering (MGV)

MGV is een methode met een enorme aantrekkingskracht die zich als een olievlek over de zorg en andere werkvelden verspreidt. Daarin speelt het bewijs voor betere uitkomsten bij tal van veranderuitdagingen onmiskenbaar een rol, maar ook de onderliggende ‘spirit’ van de benadering. MGV is meer dan een verzameling strategieën en technieken. MGV is vooral een manier van bij anderen present zijn, die strookt met de manier waarop veel beroepskrachten eigenlijk hun werk zouden willen doen. MGV wijst daarin een weg. Het is een persoonsgerichte manier van werken om het veel voorkomende probleem van ambivalentie ten aanzien van verandering aan te pakken. Dit gebeurt door samen met de ander hun eigen innerlijke motivatie voor en bereidheid tot verandering naar boven te halen.

MGV heeft de manier waarop wij denken over werken met mensen fundamenteel veranderd. De – door onderzoek gestaafde – betere uitkomsten van korte begeleidingscontacten maken dat MGV steeds meer aandacht krijgt. En terecht!

Kennismakingsworkshops MGV

De workshop heeft als doel om kennis te maken met MGV en met de basistraining die ik aanbied. Tevens krijg je de kans om te oefenen met de methode.  De workshop is geschikt voor oa coaches, trainers, leidinggevenden en hulpverleners. Deelname is (bijna) gratis. Ik vraag enkel een onkostenvergoeding van 15 euro (excl. BTW).

Voor meer informatie en de data van de eerstvolgende workshops:

CONTACT of http://www.motiverende-gespreksvoering.com/kennismakingsworkshop-motiverende-gespreksvoering.html

BASIStraining MGV 2020

De eerst volgende basistraining is op:

13 maart, 3 april, 17 april en 15 mei 2020

Locatie is regio Utrecht. De training is geaccrediteerd door V&VN (verpleegkundigen) en BGN (gewichtsconsulenten).

Voor meer informatie CONTACT of https://www.motiverende-gespreksvoering.com/cursus-motiverende-gespreksvoering.html

Liever een training op maat?

Afhankelijk van je vraag/ doel kan ik een passend aanbod doen.

Variërend van een eenmalige workshop om eens te ‘proeven’ aan MGV tot een training voor een bedrijf dat echte professionals in MGV wil creëren!

Tevens zijn er mogelijkheden voor individuele coaching en begeleiding na afloop van een training en/ of terugkombijeenkomsten op een later tijdstip.

Alles is mogelijk.

Om tot een passend aanbod te komen zullen we in gesprek gaan. Dus schroom niet en neem contact op via het contactformulier.

 

Hoe werk ik?

Met het boek van Sergio van der Pluijm ‘coachen 3.0’ onder de arm, verzorg ik voor iedereen een op maat gemaakte training MGV.

De theorie uit het boek wordt in de bijeenkomst(en) gekoppeld aan de dagelijkse praktijk. Dit doe ik onder andere door gevarieerde oefeningen. Hierbij houd ik rekening met ieders leerstijl. Het creëren van een prettige en veilige leersituatie staat bij dit alles voorop. Het moet naast leerzaam natuurlijk ook leuk zijn!

Tussen de bijeenkomsten door zorg ik voor oefenopdrachten zodat de theorie daadwerkelijk praktijk kan worden.

We gaan aan de slag met de vier processen van MGV (Engageren, focussen, ontlokken en plannen), de spirit en de technieken (ORBSI).

ART 2

Sinds 2016 ben ik ook opgeleid tot ART 2 trainer. Een op maat gemaakte agressiehanteringstraining voor mensen die tijdens hun werk in aanraking kunnen komen met klanten die agressief gedrag vertonen. De training is gericht op professionals in de zorg, defensie, horeca, OV, onderwijs enz. Men leert agressie vroegtijdig te signaleren en professioneel te reageren. Hierdoor kan men preventief en de-escalerend werken. MGV is ook hier goed in te zetten.

Zie voor meer info: http://www.art2art.nu

Overweegt u om zich aan te melden of heeft u vragen, neem dan contact op via het contactformulier.

Andere trainingen

Vraag ook eens naar de mogelijkheden voor communicatietrainingen op maat voor uw bedrijf.