OVER MIJ

plaatje-website-bij-over-mezelfIk ben Miranda Bok. Ik ben geboren en getogen in Sittard (Limburg), maar woon inmiddels alweer heel wat jaren in Eindhoven. Ik reis voor mijn plezier de wereld rond en voor mijn werk het land door.

Werken aan gedragsverandering, samen vaardigheden aanscherpen, werken met gedreven professionals én trainingen karakter geven. Dáár ligt mijn passie! Ik prijs mezelf gelukkig dat ik al jaren zoveel voldoening uit mijn werk mag halen en iedere dag weer veel positieve energie van de deelnemers aan mijn trainingen mag ontvangen. Van je passie je professie maken, wie wil dat nou niet?!

Ik hoor van deelnemers vaak: “de cursus is voorbij is gevlogen”, “je bent zo enthousiast”, “je weet waar je het over hebt”, “je voorbeelden liggen dicht bij de praktijk” en “ik kan hier meteen mee aan de slag, heel praktisch”.

Mijn passie voor het trainen en voor MGV is ontstaan bij mijn vorige werkgever, SVG reclassering Limburg Mondriaan. Ik gaf daar sinds 2008 trainingen, gericht op gedragsverandering, aan cliënten die door middelengebruik in aanraking zijn gekomen met justitie.

Dat MGV een belangrijk uitgangspunt vormt om dit werk leuk en succesvol te maken, was al snel helder.

Het feit dat ik merkte hoe groot het effect was ten aanzien van motivatie bij de cliënten en dat het een fijne manier is om met mensen om te gaan, maakte dat ik er meer van wilde weten. Ik wilde MGV leren kennen en de technieken beheersen.

Dus ben ik me erin gaan verdiepen om mijn eigen vaardigheden aan te scherpen. Ik wilde mezelf als gedragstrainer voor de cliënten verbeteren, mezelf ontwikkelen en verder professionaliseren. Ik ben daarom meerdere MGV trainingen gaan volgen. Daarnaast heb ik jarenlange video-coaching mogen ontvangen voor de trainingen die ik aan cliënten gaf.

Omdat ik hier zo actief mee bezig was en me tot een ware MGV expert had ontwikkeld, werd ik gevraagd om kartrekker MGV te worden op onze afdeling reclassering. Het coachen en opleiden van collega’s in MGV werd de volgende stap.

Binnen Mondriaan gaf ik van 2010 tot eind 2019 trainingen ‘Omgaan met agressie’ vanuit de afdeling opleidingen. Vanaf 2012 heb ik dit pakket uitgebreid met MGV trainingen aan professionals van alle afdelingen van Mondriaan GGZ. De trainingen die er vandaag de dag nog gegeven worden heb ik ontwikkeld en op maat gemaakt voor de verschillende afdelingen.

Eind 2019 heb ik de stap gezet naar geheel zelfstandig trainer en ga ik me enkel richten op het opleiden van professionals. Voor meer informatie kijk ook eens op https://www.motiverende-gespreksvoering.com/

Sinds 2015 ben ik MINT lid (Motivational Interviewing Netwerk of Trainers). Dit is een internationaal netwerk van trainers in MGV. Het doel van dit netwerk is de kwaliteit van onze eigen MGV vaardigheden en de kwaliteit van de trainingen die we verzorgen op een hoog niveau te houden.

Zie voor meer info http://www.motivationalinterviewing.org en zie http://www.mintned.net voor het Nederlandse team.

Miranda Bok

Wil je meer over me weten? Bezoek dan mijn LinkedIn of neem contact met me op.